14 Ocak 2009 Çarşamba

Teknolojiye yakın olun ve takibedin

Teknolojiye yakın olun ve takibedin, ancak bunu yaparken sadece üretim-otomasyon olarak düşünmeyin,bugün yaşamımıza giren bir çok yenilik hem zaman, hem para tasarrufu sağladığı gibi iş ve çalışma verimimizi de artırıyor.

Bunların birçok örneği var, muhtemelen bunların birçoğunu kullanıyorsunuz ama tekrar üzerinden gitmekte yarar var, belki bize yeni şeyler hatırlatır.

Telefon yerine, özellikle uluslararası görüşmelerde VOIP (internet protokolü üzerinden ses )kullanın. Bu özellik bir çok chat programında olmasına karşılık çok daha güvenilir profesyonel programlar kullanabilirsiniz, bunların çoğunda PC-PC ( bilgisayardan -bilgisayara) görüşmeler bedava, görüntülü ve konferans konuşma yapmaya olanak veriyor. Ayrıca PC-Phone, özellikle uluslar arası görüşmelerde çok ama çok ucuz.

Ben son 6 yıldır tüm uluslar arası görüşmelerimde VOIP kullanıyorum, günde en az 4-5 kez uluslar arası görüşmeme ve zaman zaman da konferans görüşmeler başlatmama rağmen haftalık görüşme giderlerim çok seyrek olarak 20 TL’yi geçiyor. Tabi bu tür şeylerde kredi kartı kullanmak gerekiyor.

İnternette kredi kartı kullanmaktan korkuyormusunuz? Haklısınız, ama bunun çözümü de kolay, gidin bankanızdan bir sanal kart veya debit kart alın, bu kartla zaten bu işlerde sizi korumak için.

Türkiye internet kullanımında bir çok batılı ülkeden ileride, yapabileceğiniz tüm işlemleri internet üzerinden yapın, bankacılık, sigorta, vergi. Hem zaman, hem de maliyet üzerinde çok etkisi olduğunu göreceksiniz.

Ne olur artık mail yazışmalarınızı, hotmail, yahoo gibi kaynakları kullanarak yapmayın. Şirketiniz için alan adı alın, com uzantılı alan adlarının yıllık masrafı 8-10 lirayı geçmiyor.

Hotmail,yahoo gibi mail adresleri kimliksiz olduğu gibi, sizin teknolojiden ne kadar uzak olduğunuzu veya ne kadar önemsemez olduğunuzun bir göstergesidir. Kartvizitinizin üzerindeki mail adresinizde şirketinizin alan adı olsun, sadece sizin değil tüm çalışanlarınızın.

Alan adınızı aldığınıza göre artık bir web sitenizin olması da gerekmez mi? Bu devirde gerekir, kendinizi tanıtacağınız en ucuz en evrensel medya. Tekrar söylüyorum, pahalı şeyler değil, yıllık masrafınızı çok düşük (200-300 TL) seviyelerinde tutma şansınız var.

Bir çok ticari sitenin altında size alan veriyorlar ama kimliğinizden ödün vermeyin lütfen KENDİ ALAN ADINIZI ALIN VE KULLANIN.

WEB sitenizin tasarımı bitene kadar boş bırakmayın, en azından şirket adı, adresi gibi temel şeyleri koyun ve sitenin inşa halinde olduğunu belirtin.

Ama bu inşaat süresini de fazla tutmayın.

Microsoft programları (ofis vs. gibi) çok pahalı geldiğinden hala çok eski versiyonlarını kullanıyorsunuz. Hiç gerek yok, artık en pahalı programların bile ücretsiz muadili var, buna en güzel örnek de Open Offise, ve bu programların çoğu da Türkçeleştirilmiş durumda. İşinize yarayacak yaşamınızı kolaylaştıracak öyle çok programlar bulabilirsiniz ki.

Bu konuda yazacak daha çok şey var ve yazmaya devam edeceğim. Ama sizde biraz araştırın ve hatta aklınıza gelenleri, bulduklarınızı buraya ekleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder